sobota 4. dubna 2015

Oblékání

Oblékání je nesourodnou směsicí typického pseudo-středověkého oblečení, jež najdete v každý klasický fantasy a běžného oblečení lidského světa, které sem přináší příchozí (móda nosit oblečení z lidského světa přišla během Stěhování příchozích národů, zhruba před čtyřmi sty lety.
___________________________________________________________
Elfové většinou odmítají nosit oblečení z "lidského" světa. Většinou se muži, tak ženy, oblékají do tunik a úzkých nohavic. Starší ženy a ženy při oficiálních příležitotech nosí dlouhé šaty s úzkým pasem, zdobenými lemy a výstřihem na ramena. [jedná se o elfy skalní a pouštní]
___________________________________________________________
Oblečení,  které nosí lidé, se hodně liší podle místa, kde žijí.
  • Modernější a zalidněnější část Möienu - východ - přešla převážně na oblečení z lidského světa, ale stále se najdou mnohá místa, kde moderní oblečení neuznávají.
  • V horách a na západě nosí spíše tradiční oblečení - na západě spíše se zvyku, v horách kvůli praktičnosti, protože je prý plátno, kůže a kožešiny dokáží zahřát lépe než nějaké barvené hadříky z lidského světa.
  • Na jihu je poměr mezi tradičním a moderním oblečením zhruba vyrovnaný.
  • Na severu v poušti nosí kočovníci dlouhé hávy z lehkých, prodyšných materiálů. Hávy by se daly vzhledem přirovnat občas k yukatám, ale většinou připomínají spíš oblečení, jež u nás nosí beduíni.
___________________________________________________________
Pouštní elfové se oblékají velmi podobně, prakticky stejně, jako lidi z pouští a plání [kočovníci].

Žádné komentáře:

Okomentovat