sobota 4. dubna 2015

Magičtí tvorové

Autorkou převážné části textu je Yuzami - mnohokrát děkujeme!

Ohniví:  

Draci
Jsou velcí asi 4 metry, různě barevní, chrlí oheň. Vyskytují se převážně v Bezejmenných horách. Mají malé magické schopnosti. Většinou jde pouze o paralyzaci nepřítele. Žijí v malých skupinách zhruba o třech jedincích - Samce a dvou samic. Potomci odchází a zakládají vlastní rodiny (samci) nebo do rodin vstupují (samice) okolo 2-3 roku života, kdy dospějí. Každý dračí pár může mít jen jedno dráče - proč, to je záhadou. Tyto dračí "rodiny" s ostatními moc nevychází, ale v zájmu zachování rodu (v Moienu existuje už pouze okolo 150 draků) se většinou nechávají na pokoji. Jsou poměrně inteligentní. (Vzhledem k ostatním zvířatům)

Ghúlové
Jsou lidožraví. Je to jejich jediná potrava - takže když mají hlad, sní i svého kamaráda (i když neradi - ale pokud mají hlad a narazí na maso, byť je to kámoš, neovládnou se) Rodí se jako zemní a zároveň ohniví mágové. Vyskytují se převážně ve vnitrozemí. Jsou schopni přežít bez kusu těla, např. ruky a nezabije je, i když přijdou o orgán- ostatní ho dovedou zastoupit. Funguje to pouze jednou, při „zastupování“ dvou a více orgánů tělo kolabuje. Kůži mají plnou pórů, takže nepotřebují vyloženě dýchat a mají urychlenou schopnost regenerace.(Samozřejmě jim nenaroste ruka, kterou jim odseknete, ale rána se zacelí dřív, než vykrvácí)
Vypadají podobně jako lidé, ale na první pohled jsou vidět rozdíly - jsou menší, mají rudé oči....

Zemní :

Víly (také Dryády)
Jsou velmi malé, maximálně tak okolo 13 cm. Jsou považovány za "duše stromů". Vyskytují se ve všech lesích a vyhledávají přítomnost elfů. Mají malé magické schopnosti. Jsou to velice mírumilovná stvoření. Jako jediné z víl mají malé, průsvitné křídla- což jim dovoluje létat. Přátelí se se zvířaty a mezi elfy jsou oblíbené pomocnice. Elfům-alchymistům pomáhají svými znalostmi rostlin a různých přísad.

Trollové
Trollům je věnován vlastní článek.

Vodní:

Najády
Vodní duchové, kteří zemřeli smrtí nějak spojenou s vodou. Například utopení apod. Ovládají slabou vodní magii. Když vylezou z vody, rozplynou se. Jsou to - narozdíl od Mořských příšer - mírumilovní duchové. Zjevují se převážně v noci, silné sluneční světlo je odpařuje a zabíjí. Jsou tvořeni jsou tvořeni čistou energií - Vodním mágům na expertské úrovni se může podařit jim nějakou ukrást. To se však moc často nestává, protože Najády mají stydlivou povahu a málo se ukazují lidem.

Mořské příšery
Žijí v mořích a oceánech. Mají zlomyslnou povahu, nesnáší se navzájem a některé stahují lidi pod vodu. Platí pro ně to samé jako pro Najády - když opustí vodu, rozplynou se. Přátelí se s vodními živočichy, např. Obřími sépiemi, žraloky… Jejich povaha víceméně nepřipouští jakékoliv dobré skutky, ale najdou se výjímky. Stojí za řadou potopených lodí. Mají rády teplejší vody a proto se zdržují převážně v Jižním moři.

Větrné:

Nebuly
Sněžné víly, trochu větší než normální víly, měří necelého půl metru.Ovládají slabou větrnou magii, vyskytují se všude, ale nejčastěji na ně narazíte ve vyšších polohách jak dovádějí ve sněhu. Nemají křídla, ale díky slabému nadání pro větrnou magii zvládají ty silnější z nich levitovat i půlmetru nad zemí. Ostatní dokáží pouze vytvořit slabé větrné proudy. Převážně mají bílé vlasy, bledou kůži a modré oči.

Venty
Vzdušné víly, plně ovládají magii větru, jsou největší ze skupiny víl. Přezdívají se též Jižní/Severní/Výhodní/Západní větry, podle toho, odkud kam vítr směřují. Nemají stálou podobu, dá se říct, že jsou živlem samotným. Zjeví se pouze hrstce lidí, či elfů. Většinu času se prohání samostatně po obloze, nijak se nesdružují. Ačkoliv jsou jim velmi podobní, nepatří mezi elementály a můžou se kdykoliv změnit v cokoliv.

Lárové
Duchové kteří zemřeli při Druhé občanské válce. Většinou to jsou hrdinové, kteří byli pochováni na „Pahorku mrtvých“. Na tomto místě i straší. Pahorek nikdy neopouští, vzdalují se maximálně na tak 200 metrů. Když se nudí, zjevují se putujícím pocestným, aby je postrašili.

*

Elementálové:

Lidé, kteří se „změnili“ v sám živel. Může za to většinou nechuť k smrtelnému životu nebo nehoda (nevydařené kouzlo..). Dokáží to pouze mistři svých živlů. Tuto proměnu nelze vzít zpět. Stanou se sice velice mocnými a nesmrtelnými, ale zapomenou na svůj předchozí život a začnou se řídit svými instinkty.
Mají nestálý tvar a žijí ve svém živlu - větrní elementálové mohou být vzdušným proudem [! nezaměňovat s ventami!], ohniví plameny..

Žádné komentáře:

Okomentovat