čtvrtek 28. května 2015

Magické předpoklady / Vrozené magické nadání

Tak se po delší pauze zase ženu s dalším článkem, tentokrát ohledně magických předpokladů... :)
Moriko Enithrielle~

Magické předpoklady pro lidskou rasu


Lidská rasa je magicky nejen nejslabší, ale také nejuniverzálnější, což dává lidem výhodu oproti elfům. Elfové jsou totiž bytostmi magicky zdatnějšími, ovšem mají omezen výběr vrozených magických nadání.
V registraci se sice uvádí živel, pro který máte vrozené nadání, ovšem v malém množství v sobě nese každá bytost vrozené nadání pro všechny živly své rasy. Čili i ohnivému lidskému mágovi půjde magie vody lépe než pouštnímu elfovi a podobně, čímž se dá nerovnováha v možnosti používat magii částečně dorovnat.

A jak se pozná, pro jako magii máte nadání?
Samozřejmě, můžete si to určit, jak chcete, ale pokud jste Möieňan (ne Příchozí, ne Kočovník! Pouze Möieňan), pravděpodobnost vaší vrozené magie je ovlivněna i místem, kde jste se narodili. Magický kruh se pohybuje v pořadí vítr-oheň-země-voda (začínáme nahoře) a jednotlivé živly se tedy váží k daným světovým stranám. Vítr k severu, Země k jihu, Oheň k východu, Voda k západu.
Pokud jste se narodili na západě Möienu, je tedy dost možné, že budete mít předpoklady k vodní magii, pokud jste naopak ze severu Bezejmenných hor, je dost možné, že se u vás projeví nadání k větrné magii. Samozřejmě, lidská rasa je přecejen univerzální a není to pravidlem, ale je to pravděpodobnější.
_________________________________________________________

Magické předpoklady pro elfskou rasu


Tady myslím není co rozebírat - jak se dá jednoduše dočíst v článku o rasách (viz rozcestník v hodní liště), pouštní elfové mají nadání převážně pro magii větru a ohně, skalní pro magii větru a vody a lesní pro magii země a vody. Převahu tedy má větrná magie, jelikož vodní se prakticky nenajde u pouštních elfů, nejmíň rozšířená je pak magie ohnivá, kterou zase budeme těžko hledat mezi elfy lesními.
_________________________________________________________

Magické předpoklady pro půlelfí rasu a křížence (skalněpouštní elfy)


Pokud je vaše postava výsledkem mezidruhové náklonosti, její vrozené magické nadání se určuje dle převažujícího živlu.

Například pokud jde o skalněpouštní elfy, zmíněné v nadpisu (o lesněpouštním elfu jaktěživo slyšeti nebylo, tyto odnože elfů se snad ani nestýkají a skalnělesních je také velmi málo, nejrozšířenějším elfím křížencem je tedy skalněpouštní elf a i těch je pomálu), u těch jsou předpoklady převážně pro magii větrnou.
Skalní elfové mají totiž předpoklady pro magii větru a vody, pouštní poté pro magii větru a ohně. Vítr se nejen že nachází v předpokladech obou odnoží elfské rasy, ale druhou magií je poté oheň nebo voda, které se jako opačné živly vzájemně docela ruší, takže pravděpodobnost, že by skalněpouštní elf měl nadání k vodní magii je malá. Ale stále je to pravděpodobnější, než že bude mít nadání pro magii zemní.

Pokud jde o půlelfy, u nich se většinou vybírá z předpokladů pro elfskou rasu, jelikož lidé jsou univerzální (samozřejmě ale skalní půlelf může mít ohnivou magii - živoucím důkazem je třeba naše adminka Nauen..). Ovšem jde také soudit podle toho, jakou magii vládl lidský rodič..

Pokud jde třeba o pouštního půlelfa, tam je obrovská šance, že to bude ohnivý mág, jelikož kočovníci s ohnivou magií jsou nejběžnější a u pouštních elfů je také častá. Také je ale možnost, že to bude větrný mág, jelikož větrná magie na poušti také není výjímečnou.
Pokud by ale nastala situace, že pouštní půlelf bude mít za rodiče ne kočovníka, ale Möieňana, ba dokonce příchozího, což je stav opravdu vzácný, ale také reálný, je možné že pokud byl lidský rodič vodním mágem, narodí se pouštní půlelfátko s vodní magií.

Myslím, že takhle už je vše více než jasné... nebo ne? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat